Feci'nin Blogu

22 Temmuz 2019 Pazartesi

Bir Kaş Gecesi Rüyası


                                               
                                             
                                                          Bir Kaş Gecesi Rüyası



 Güzel bir rüyadan uyanmanın ferahlık hissi ile yüzünüze yayılan gülümseme sonrası “sadece bir rüyaymış” ile sonlanan o esrik farkındalık… İşte aynı duyguyu uyanıkken “bir Kaş yolculuğu” sonunda hissedebilirsiniz. Bu kısa yolculuğu sıcağı sıcağına  anlatmazsam detayları unuturum endişesi ile hemen yazma telaşı sardı beni.
Akdeniz’in o eşsiz mavisinin hemen yanı başında devam ederek  Kaş’a ulaşan o ince uzun yol. Denizin sonsuz mavisine gözlerinizle dalmışken,  bu dünyada deniz görmeyen insanların var olduğunu bilmenin hüznü de yüzünüzdeki sevince karışıyor ister istemez. Yolun sonunda Kaş ile karşılaşma.  Rengarenk begonvilleri ile sizi bekliyor. Kırmızı, turuncu, sarı beyaz begonviller. Bir coşku bulaşıyor önce. Sonra ışıklar gecenin ilerleyen saatlerinde. Sanki bütün dünyanın ışıkları buraya toplanmış. Denizin sakin çırpınışlarına karışan kahkaha sesleri ve yanık tenli beyaz şapkalı insanlar. Kaş, Akdeniz’in güzel çocuğu. Sağlıklı, neşeli ve dünyanın kötülüğüne hiç bulaşmamış, bir insanın en masum ve en genç çocuk yüzü gibi. Baktıkça sizi de çocuklaştıran.
Daha bitmedi tabii ki. Karşıda Meis Adası. Yunanistan’ın minik adalarından biri. Ön tarafı var arkası yok. Bütün hayat adanın önünde akıyor. Tekneler, lokantalar, evler, oteller, bütün şehir. Nüfusu kışın  dört yüzmüş. Şaka gibi. Bu küçücük yerleşim yeri oldukça turistik. Tekne ile muhteşem bir koy yolculuğu. Önce Mavi Mağara . En klasik anlatım ile bir cennet. Bütün vücudunuzla maviye karışırken suyun şakırdayarak parıldadığını görüyorsunuz. Kısacık bir zaman diliminde mağaraya giriyor ve çıkıyorsunuz. Bir rüyaya gelmişken başka bir rüya. Rüya içinde rüya yani.  Sonra AYA YORGİ koyunda deniz keyfi. Çeşme Aya Yorgi’si ile hiç bir benzerliği yok. Sakin, ferah ve makul fiyatlar. Muhteşem bir deniz. Muhteşem bir müzik. Daha ne olsun?
Geç vakit yarım saatlik bir yolculuk ile Kaş’a geri dönerken çok güzel bir gün geçirmenin keyfi zaten bütün yorgunluğunuzu alıyor. Oldukça dinamik bir şekilde dönüşte de  bu güzel ilçenin çılgın ışıklarına karışıp, meşhur dondurmalarının tadına bakıyorsunuz. 
Kaş, insana çok iyi geliyor. Türkiye'nin ve dünyanın bütün sıkıntılarını en azından iki gün için size unutturan bir yer burası. Akdeniz’in güzel çocuğu. Ama gerçeklere dönme vakti. Bir yandan bütün sevincimizi içimizde tutmaya çalışırken bir yandan da ayrılmak oldukça zor buradan. Üstelik gezilecek görülecek daha birçok yeri var.
 Bekle beni Kaş ve Kastellorizo. Tekrar geleceğim…
                                                                                                           
                                                                                        Feride Cihan Göktan
                                                                                                  Temmuz 2019
                                                                  

2 yorum:

  1. yıllar önce gitmiştim tüm ege kıyılarımız ege karadeniz akdeniz hepsi biribirinden güzel bir de kıymetini bilsek doğayı korusak...

    YanıtlaSil
  2. Evet çok haklısınız çok

    YanıtlaSil