Feci'nin Blogu

1 Ağustos 2019 Perşembe

Adem’in Sınavı


Adem’in Sınavı 
Bugün  1 ağustos  2019 … Bu yazı ybir foto/yazıdır.  Yani bugüne ait fotoların bir alt metnidir. Metnin başlığı  (Adem’in  sınavı)  yani öyle bir hayat sınavı filan değil sadece uzmanlık sınavı… Zaten başarılı olacağı ve geçeceği belli bir sınav. Kendisi zaten oldukça rahattır ve hiç sıkıntısı yoktur. Bu sıcakta sadece takım elbisesi ve özellikle ceketi /kravatından sıkılmıştır kanımca… Bence şortla bile gelebilirdi. O kadar sıcak yani. Ama biz hocaları özellikle Yüksel hoca sanki sınava kendi girecekmiş gibi pür düzgün takımı ve kravatı ile odaya girdiğinde bence klima bile şaşırdı. Bir anda sıcak üfledi içeriye. Neyse sevgili  Edım, her zamanki sakin ve zamanı yavaşlatmış duruşu ile sorulara akılcı cevaplar  verdi. Radyasyon nedir diye hepimizin hayatını kapsayan ama nerden başlayacağını bilemeyeceğimiz bir soru mesela… Balığa akvaryum nedir gibi bir soru… Ama  Adem valla bir tarafından girdi, ardından sorular havada uçuştu: STIR,Null  point; Fat/SAT, Saturasyon gibi … Bir bulut gibi odanın içinde gezindi durdu. Bir ara Serdar Hoca sormaktan kendisi yorulup “bir çay içelim” deyiverdi. Soru sorma kardeşim, iç çayını de mi?  Serdar Hoca sakinleşip çayını yudumlarken  hop bu sefer Yüksel Hoca Monte Carlo ve Ottowa kriterlerini  sormaz mı? Hepimiz bakakaldık. Gene en sakinimiz imtihan çocuğu. Bu kriterler üzerine  bir tartışma. Sesler yükseldi. Mine Hoca ve Yüksel  Hoca ve hatta Şebnem Hoca gergin.  Ay burası Monte  Carlo veya Ottowa değil, Manisa’dayız  Boş verin ya… Bakınız  Gülgün ve Gökhan hoca tatilden gelmenin rehaveti ve şaşkınlığı ile kıkırdayıp duruyorlar. Diğerleri gergin.
 Neyse klinik sorulara geçince ortam yine sakinleşti. Bu arada biz devamlı çay kahve… Edım  sakin sakin soruları cevaplıyor.  O ara Gülgün Hocası  filmini sordu ve  Adem,  kitle Rosenmuller fossayı  doldurmuş derken,  sağ yanına geçip bir de  fotoğrafını  çekti. Ademcim o fotoğrafa  bakarsan o sırada Rosen Müller fossadan bahsediyordun.
Ay,  Cihan Hoca da(yani ben)  en sonunda dayanamadı sordu ama öyle kolay bir  soru değil…  Sence Yapay zekâ bize ne yapacak diye.  Adem,  her zamanki gibi cevap verdi:
-Sıkıntı yok. Yapay zekâyı biz denetleyeceğiz. Bize bir şey yapamaz. Sıkıntı yok.
Bunu kayıtlara geçtik. Yapay Zeka geldiğinde göreceğiz artık ne olacağını…
            Onun ileride iyi bir radyolog olacağını konuştuk arkasından.  Ha bir de “Değerli “ isminde bir ineği varmış. Çiftlik Köyde ölmüş garibim. Olsun sıkıntı yok.
            Böylece güzel bir sınav daha geçti.  Bir meslektaşımız daha oldu. Gururla ve sevgiyle…
           Yolu açık olsun.
            NOT : Yazıda eksik olan ama tabii ki yazıda eksik olabilir ama asla unutulmayacak olan Songül Hanım'ın özenle hazırladığı kahvaltı ve sürekli çay /kahve servisiydi...Böğürtlen recelinde, aklım kaldı mesela.
                                                                                                                       Feride Cihan Göktan

2 yorum:

  1. hep keyifli geçer. Akıllı ve çalışkan asistanlarımız var. teşekkürler

    YanıtlaSil