Feci'nin Blogu

4 Haziran 2020 Perşembe

KORONA GÜNLÜKLERİ 34

KORONA GÜNLÜKLERİ 34
Korona bize ne öğretti? Hep öğrenecek bi şeyleri olan biz insanlar için yaşamak bir bakıma devamlı öğrenmek demek. Yeni bi şeyler öğrenmek veya eski bildiklerini doğrulamak veya yanlışlamak ... Bu bir sarmal halinde yeryüzü yolculuğumuz boyunca devam ediyor. Deneyimlemek. Neredeyse  4 aydır her birimiz bütün dünya ile birlikte yeni bir deneyimden geçiyoruz . Küresel bir salgından. Dünyanın küreselleştikçe küçüldüğünü küçüldükçe hızının arttığını var sayarsak böyle bir salgının yarattığı panik ve korku her birimizin kafasının içine yerleşti. Televizyondan sabahtan akşama korona haberleri aldık.  Açık saçık “ölü” kelimesi bütün spikerlerin diline pelesenk oldu.😱 Toplu mezarlar gösterildi. Korktuk. Fazlasıyla korktuk. Hatta o kadar korktuk ki bu virüs yok, uydurmayın, nereden çıkarıyorsunuz bu saçmalıkları diyen çok aklı başında insanlar oldu. Biliyorsunuz gerçeği inkâr etmek de bilinç dışının savunma mekanizmalarından biridir. Reddedenler ve korkudan tirtir titreyenler…Sonuçta yaşama içgüdüsü iyice depreşti. Yaşamak istiyoruz. Ölmek istemiyoruz. Ne kadar zor olursa olsun ve ne kadar hüzünlü olursa olsun her ne olursa hayatımızı seviyoruz. Yaşamak güzeldir.   Her şeye rağmen yaşamak.🌞
            Hatta geçen gün şöyle düşündüm: yaşlanmaktan korkarken, a, bir de baktık ki ölüm gerçeği yanı başımızda. Görmezden geldiğimiz o çirkin adam👺. Oysa bu gerçeği hiç düşünmeden sadece yaşlanmaktan korktuğumuz ve bundan kaçabileceğimize de bizleri inandıran modern hayatlarımız var. Bilimsel çalışmalarla veya  diğer alternatif öğretilerle bedenlerimizin ve ruhlarımızın hep genç kalabileceğine inandık ve inandırıldık. 70 yaşında çılgınca dans eden kadınlar,💃 seksenlerinde balıklama denize atlayanlar, fit yaşlı kadınlar, motosiklet tutkunu saçları arkasından bağlı geçkin delikanlılar…gel de inanma gel de çabalama … estetik ameliyat güzellemeleri, botokslar, aerobik, pilates seansları, uzun yorucu diyetler. Her şey genç kalmak, genç görünmek için.  Aslında kocaman bir yalan. Kovid karşımıza geçti ve kasıklarını tutarak kahkahalarla gülüyor bu halimize. Esas gerçeğin ölüm olduğunu. Yaşlanmaktan neden korktuğumuza anlam veremediğini haykırdı yüzümüze yüzümüze. Bu dünyada bu engebeli dünya yürüyüşümüzde her köse başında ölümün soğuk yüzüyle karşılaşabileceğimiz gerçeği kafamıza dank ederek keşke yaşlanabilsek demeye başladık. Ey hayat müsaade et yaşlanalım. Yaşlanabilelim. COVİD 19 öğretilerinden biri bu.
            Saçlarımın dip boyası geldi hiç umurum değil. Karantina günlerinde bir iki kilo almış olabilirim Ayrıca yaşlandım gibi hissediyorum kendimi. Hiç önemli değil. Umurumda da değil.  Önemli olan hayatta olmak. Tabii ki yaşlanacağım ve öleceğim. Bunu bilerek yaşamak lazım.

Aslında gerçek hep gözümüzün önünde. Yılda 1 milyon 300 bin kişi trafik kazalarında ölüyor. Kanser, kalp krizi, savaşlar, terör, milyonlarca kişiyi öldürüyor. Korona devede kulak bu sayılarım yanında. Ama işte bütün dünya TV’lerden, yayın organlarından, iletişim araçlarından hep birlikte bağırınca korktuk. Çok korktuk.
Hayal edemeyeceğimiz boyutlarda mini minnacık ötesi bir virüs hep görmezden geldiğimiz kocaman bir gerçeği gösterdi bize..
Esas olan yaşamaktır. 💖                                                                                       
                                                                                                           Feride Cihan  Göktan
                                                                                                            4. Haziran .2020 


















Hiç yorum yok:

Yorum Gönder