Feci'nin Blogu

6 Nisan 2020 Pazartesi

KORONA GÜNLÜKLERİ 12


Korona Günlükleri 12
Dün kızımın doğum günüydü. Benim de onunla birlikte geçirdiğim ikinci hayatımın doğum günü. Gerçekten insan çocuğu ile birlikte bir kere daha doğuyor. Başka bir kimliği, anne kimliği ile yeni bir maceraya başlıyor ve kaç çocuğu varsa o kadar sayıda bir hayatı oluyor her biri ile yeniden. Dün dijital ortamda bir araya gelen  ailemiz ile  kutladık bu güzel  günü. Yıllar önce onu ilk gördüğümde bana bir göbek kordonu mesafesi  elli santimetre ile uzak olan kızım şimdi kilometrelerce uzaktan sihirli bir ekranda yanı başımdaydı. Göbek kordonu ve ekran da çok şükür ki sosyal mesafe korumasız.😂
 Yeni bir yaşa girmek her zaman gelecekten bir şeyler istemektir eskiyi de kabullenerek. Hayatın bize getirdiklerine şükür diyerek. Bu kabus  gibi korona günlerinden geçerken  her şeye rağmen geleceğe  umutla bakmak. Hatta bugün digital  görüşmemizde kızım, "valla anne bu korona  felaketini  görünce aslında koronasız günlerde ne kadar mutlu olduğumu, ne kadar  saçma sapan  şeylere kafayı taktığımı anladım. Aslında her şey bir pamuk ipliğine bağlı. Bu korona herkese elindeki ile yetinmesini öğretti" dedi.  Evet gerçekten öyle. Dünya bu bir ay içerisinde insanların hissettiği  hep bir yetmezlik duygusu, hep bir hırs içinde hızla koşturması,  maddi şeyler uğruna kendini ve başkasını hırpalaması  gibi kötücül duygulardan da temizlendi sanki. Aynen hava kirliliğindeki azalma gibi. 
Dün sabah, Tuğçe'nin de yaş günü bahanesi ile  bir hevesle şu koronayı   unutup  kafamı dinlendireyim, söyle güzel bir pazar olsun, dedim. Evi biraz toparlayayım, biraz mutfakta oyalanayım, işte her zamanki gibi kitap okumak, biraz müzik. Kesinlikle haber filan dinlemeden. Ne de olsa bu benim de yaş günüm sayılır. Kendime ödül.😍  Akşama da TRT 2 ‘de Solaris  filmi de varmış. Harika.
Güzel bir gün sonrasında gerçekten harika bir film seyrettim.  Stanislaw Lem  ve Tarkovski’nin dehasına yeniden hayran olarak.  Bu dünyadan böyle adamların geçtiğine, dünyanın şu haline bakınca inanamıyor insan.  Solaris ve TRT2  bu güzel günümü ne güzel noktaladı derken program sonrasında şeytana uyup  kumandayı  CNN’e getirdim.  Hay getirmez olaydım! İşte  yine asabım bozuldu.😞 Türkiye'nin Gündemi diye bir program var biliyorsunuzdur.  Üç hekim öğretim üyesi korona üzerine  iki gazetecinin sorularını cevaplıyor. Ne kadar abuk sorular ve ne kadar tuhaf cevaplar. İnanılmaz. Hocalardan biri koronanın  tanısını  bilgisayarlı tomografinin  koyduğunu ve teste hiç gerek olmadığını söylüyor. 😟Bir diğeri de öksürük, ateş veya solunum sıkıntısından herhangi biri olursa hastaneye başvurun diyor. İnanılmaz. Şimdiden söyleyeyim bizi korona değil bu söylemler mahvedecek. Televizyon programları aslında her konuda böyle. Olur olmaz herkes medyatik pozlarla konuşuyor. Her konuda böyle… Ama  bu konu çok önemli.  Bütün  toplumu,  ekonomiyi,  psikolojiyi, sağlık  sistemini  ilgilendiren hayati  bir konu. Lütfen bu işi bilen kişiler toplumun karşısına çıksın.
Bilgisayarlı Tomografi hastalığı tanıyan bir yöntem değil, üstelik x ışını gibi zararlı bir şeyler vücudunuza giriyor. Dünya Sağlık Örgütü Test Test Test diye tekrarlayıp duruyor. Ayrıca hastaneye gelmek için her üç belirti bir arada olacak ve ani başlangıçlı olacak ve gerçekten ciddi bir tablonuz olacak.  Eğer ayakta bir gribal enfeksiyon geçiriyor iseniz gelmeyin.  Evinizde oturun. Aile hekimize başvurun hatta danışmak için Sağlık Bakanlığı galiba bir telefon hattı açmış. Bu telefon hattı neden spot olarak geçmiyor yayın organlarında? Aile hekiminize veya telefon hattına başvurun önce.
Oysa  ne kadar keyifle başlamıştım güne,  gecenin bir yarısı nereden çevirdim o CNN’i ben ya…


                                                                                                               
                                                                      Feride Cihan Göktan
                                                                                                                          
                                                                      6. Nisan. 2020


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder