Feci'nin Blogu

19 Nisan 2020 Pazar

KORONA GÜNLÜKLERİ 19

Korona günlükleri 19

Bir yol ayırımına geldik gibi? Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Herkes hepimiz hep bir ağızdan bunu söylüyoruz. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İyi de nasıl olacak? Şimdi burası biraz karışık. Aynen bu günlerin karışıklığı, koronanın ne olduğu hakkında karışıklık, tedavisi hakkında karışıklık vs. gibi...

En önemli soru: korona bitecek mi ? Her şey çok belirsiz. Hiç karda yolunuzu kaybettiniz mi? Sadece bir beyazlık ve hiç yön yok. Nereye gideceğiniz konusunda ne bilinç ne bilinçaltı cevap veriyor. Belirsizlik ve sessizlik içinde sadece siz varsınız. Şu anki durum böyle. Korona sonrası diyemiyoruz bile. Bitmedi ve sanki…..

Bugün sosyal medyada birçok sağlıkçının korona yüzünden vefat haberleri paylaşıldı. En fazla sayıda bugün paylaşıldı zannedersem.( ya da bana öyle geldi bilemiyorum) İnsanların bu olayı kanıksamış ve kabüllenmiş bir tarz ile “çok üzgünüm” “ışıklar içinde uyusun” “mekanı cennet olsun” gibi yorumlarını dehşet ve şaşkınlıkla okuyorum. Hep içimden nasıl yani ve hatta yalan haber diye kendimi bu vefat haberlerinin yalan olduğuna inandırmak istiyorum. Çaresiz. Valla, hatta Google’a açıp soruyorum bu haberler bu isimler doğru mu diye? O kadar yani… işte hep hayatta kalma içgüdüsü …

Kovid nedeniyle hayatını kaybeden bu sağlık personeli sayısı ayrıca resmi rakamlarla verilmeli. Bu sayı resmi olarak hiç şüphe etmeye izin vermeden ciddiyetle verilmeli. Ayrıca bu sağlık personeli neden kaybediliyor? Aksayan nedir? Yaş grupları nedir? 55 yaş belki de 50 yaş sonrası ve yandaş hastalıkları olan sağlık personeli bu nalet kahrolası korona ile göğüs göğüse çarpışmamalı, arka safhalara alınmalı. Belki bütün sağlık personeline acilen test yapılmalı. Pozitif olanlar izole olmalı belki başka bir şekilde çalışmalı. Korunma yöntemleri gözden geçirilmeli. Bilemiyorum başka ne yapılabilir? Panikle aklıma gelenler bunlar. Ama böyle her gün sosyal medyada isimleri fotoğrafları ile birlikte covid nedeniyle kaybettik diye çarşaf çarşaf yazıldığında hepimizin herkesin covide karşı direnme gücümüz azalıyor.

Esas soru: Biz neden bu kadar çok sağlık çalışanını kaybediyoruz?
İki günden beri bir arkadaşım korona nedeniyle yoğun bakımda yaşam mücadelesi verirken ayrıca bir de sosyal medyada arka arakaya sağlık personelinin vefat haberlerini okuyunca çok moralim bozuldu.(sosyal medya ne kadar doğru onu da bilemiyorum) Sanki iş sarpa sarıyor gibi bir duyguya kapıldım.

Yazıya bir yol ayırımına geldik bundan sonra, post korona zamanlarında, neler olacak diye başladım. Ama hemen sonra yol ayırımına daha gelmediğimizi korona ile birlikteliğimizin devam ettiğini düşününce içime hafakanlar bastı yine..

Tehlike daha önümüzde bütün haşmetiyle duruyor.
Daha neler yapmamız gerekir?
                                                                                                                 
                                                                                                                           Feride Cihan Göktan
                                                                                                                                  19.4.2020
#Evde Kal Türkiye

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder