Feci'nin Blogu

5 Mart 2022 Cumartesi

şimdi bir de savaş seyrediyoruz.

 

            Bu Savaş  Bitmeli!  😥

           Zavallı, aptal adam. Geri zekalı. İçimden değil bağırarak söylüyorum TV seyrederken. Zavallı insanlar. Ölenler, kaçanlar, yaralananlar, bağıranlar, ağlayanlar ve o korkunç siren sesleri.😱 Çok şaşıracaksınız, belki de bana kızacaksınız ama eminim sonra hak vereceksiniz. İçimde bu patlayan öfke Putin’e değil. Ukrayna’nın  sözüm ona devlet başkanı Volodimir Zelenskiye. Çok sıradan bir TV seyircisi olarak söylüyorum bunu. Hele iki gün önce bir beyanatı alt yazı olarak geçince oturaklı bir küfüre dilim dönemediği için içimdeki öfke daha da bir büyüdü. “Rusya askeri kuvvetleri bizim beş katımız” demiş. A geri zekalı kardeş, bunu daha önce bilmiyor olamazsın. O zaman neden bu savaşı tetikledin? Neden akılcı bir politikayla ve diplomasi ile problemlerini tartışmadın? Neden kızdırdın o deli adamı? O deli adam yılların kurt politikacısı ve Rusya Devlet Başkanı. Sen cüce o dev. Amerika ve Avrupa Birliği önce fişekledi sonra karşıdan bakıyor. E öyle olacak? Bunu sokaktan birini çevirsek söyler. Amerika Rusya’ya savaş mı açacak zannediyordu acaba? Avrupa askerlerini Rusya’ya karşı yollayacak mı? Tabii ki hayır.

Araştırdım bu savaşın taşları yıllar öne başlamış döşenmeye. Böyle bir yıkıcılık hemen ortaya çıkmaz zaten. Biliyorsunuzdur bu savaşa sebep NATO’nun genişlemesi. Haritaya bakın. Rusya ile Nato arasında halihazırda Ukrayna, Gürcistan ve Belarus var. E şimdi Ukrayna’nın NATO isteklisi olması haklı olarak Rusya’yı rahatsız ediyor. Adam zaten deli ve üstelik diğerinin en azından beş misli kuvvetinde. Sonuç ne olacak söyleyeyim: Rusya’nın her isteği kabul edilecek ve barış imzalanacak. E ne oldu? O kadar yıkılan yakılan şehirlere ve ölenlere😢. Gözü yaşlı annelere, çocuklara, her iki tarafın askerlerine, gençlerine. Ne oldu? Boşuna öldüler. Zavallı insanlar, insancıklar…İki delinin arasında kayboldular gittiler.

Devlet adamlığı işte bunun için önemli. Devlet adamlığı bodoslamasına davranmak değildir öyle hemen savaş ilan etmek değildir. Stratejik planlama ve yönetim bilgisidir.

“YURTTA BARIŞ. DÜNYADA BARIŞ” Mustafa Kemal Atatürk’e sonsuz saygı ve sonsuz sevgiyle💖...

                                                                                               Feride Cihan Göktan

                                                                                                5 / mart /2022

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder