Feci'nin Blogu

9 Nisan 2021 Cuma

KORONA GÜNLÜKLERİ 51

 

           KORONA GÜNLÜKLERİ 51 / Bir soru ? 

Korona azdı.😱 Virüsler saçıldı. Boğuluyoruz. Dün vefat sayısı 276  idi. Bu durum dalganın boyumuzu aşmaya başlamasıdır. Bütün bu rakamları hepimiz biliyoruz. Her gün çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Hatta hasta ve ölüm sayılarının bu verilen rakamların çok daha üstünde olduğu ve gerçeklerin saklandığını yazanlar da var. Yani ortada bildiğimiz veya bilmediğimiz bir gerçek var. Herkesin birbirinden haberdar olduğu bu iletişim döneminde ve üstelik herkesin gözü önünde cereyan eden bu kadar gürültülü bir olayda rakamsal veriler ne kadar ve kaç gün saklanabilir ki? Üç aşağı beş yukarıdır o kadar.  Evet durum vahim. Daha vahim olması bu vahameti zaten değiştirmiyor.

Dün vefat sayısı 300’e ulaştı. Tarih 7 Nisan. Bu korona illetinde vefat sayısı ve yoğun bakım sayısı çok önemli tabii ki.  Dün bir arkadaşım bir ileti paylaşmış. "Bir üniversite hastanesinde tüm hasta yataklarının dolu. Ve hastaların çoğu 65 yaş üzeri diye". Şimdi bu ileti çok önemli. Ben olaya rasyonel  bakmam gerektiğini düşündüğüm için bu haber doğru olamaz dedim. 65 yaş ikinci aşı tamamlandı. bildiğime göre aradan iki hafta geçti. Bu Sinovac aşısı yoğun bakım ihtiyacını  büyük oranda ortadan kaldırıyor, ölüm oranının da yüzde 90’a yakın engelliyor diye bilimsel yazılar okuduk. Üstelik DSÖ bütün aşıların mutasyonlara da etkili olduğunu açıkladı. Hatta Synovac için Brezilya mutasyonuna karşı net belli değil ancak İngiliz mutasyonunu önemli bir şekilde engelliyor diye yazıldı çizildi. E şimdi bu ne lahana bu ne turşu? Bu yoğun bakımların labelep dolması tedbirsiz hayatlarımız nedeniyle virüsün arsızca yayılmasından ve aşının da toplumsal bağışıklık için yeteri orana ulaşmamasından olabilir ama hastaların çoğunun 65 yaş üstünde olması çok düşündürücü. Mantıken de kabul edilemez. Şimdi bakıyorum iki günden beri TV de herkes konuşuyor. Hükümet yetkilileri veya karşıtları…Bilim adamları dahil biri kalkıp da 65 yaş üstü kaç hasta koronadan vefat etti, 65 yaş üstü kaç hasta yoğun bakımda bilgisini vermiyor... Bu çok önemli bir soru…  Eğer dün o gördüğüm ileti doğru ise yani şu günlerde yoğun bakım hastalarının çoğu 65 yaş üstü ve yoğun bakımlar tıklım tıklım bu hastalarla  dolu ise bu işte bir yanlışlık var: Çünkü 65 yaş aşılanması bitti ve üzerinden 15 gün geçti.

Uzmanların şunu açıklaması gerek: Bu ölüm ve yoğun bakım oranlarında 65 yaş üstü sayısı kaçtır?  Çünkü bu aşının ve bilimin güvenilirliği için gerekli. İlk önce bunun konuşulması gerek.

Ben okuduğum bu iletiye inanmadım mesela. Ki eğer doğru ise bu felakete doğru gidiyoruz demektir. Yalnız biz değil hepimiz, bütün dünya… Aşı korumuyor demektir. Bilimsel veriler yanlış demektir. Bu çok önemli sorunun cevaplanması gerek. Hiç kimse bu konuda bir şey söylemezse tabii ki böyle panik yaratan iletiler olacaktır.

Rasyonel olarak bu aşılama kampanyasından sonra 65 yaş üstü vefatlarının ilk iki dalga ile karşılaştırıldığında oldukça az olması gerektiğini düşünüyorsunuz ancak o kadar güvensiz bir dünyada yaşıyoruz ki  aklınızın bir köşesinde acaba kalıyor.😥

Özetle bu yükselen hasta sayısı ve vefatlarda 65 yaş üstü sayılarının  acilen  verilmesi gerekir.

                                                                                                       Feride Cihan Göktan

                                                                                                           9 Nisan 2021

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder