Feci'nin Blogu

3 Nisan 2020 Cuma

KORONA GÜNLÜKLERİ 11

 Korona Günlükleri 11 

Korona günleri geçmeye devam ediyor. Ardı ardına. Birbirinin tıpkısının aynısı olarak. Kocaman bir resmin içine sıkışmış gibi dünya. Televizyonda biteviye aynı haberler. O lanet ucunda bir oku olan yükselen kalın çizgili grafikler. Sokaklarda sessizlik. Bir gencin kahkahası ile boşluklar irkiliyor. Bu akşamüstü saatlerinde iğne atsan yere düşmez caddelerde  neredeyse hepsi kapanmış sıra sıra lokantaların dükkanların birinin önünde  kocaman bir  afiş asılmış. “AÇIĞIZ” diye yazmışlar büyük siyah harflerle beyaz zemin üzerine… O “açığız” kelimesinin insana verdiği ferahlık.  Sabahın erken saatlerinde terk edilmiş gibi duran Bostanlı Caddesi'ne bakıyorum “a. yanlış mı görüyorum. Bravo Pastane'si açık. 😍İçim yine biraz ferahlıyor. Güvercinler sağa sola koşturuyorlar. Baktım bir teyze iki büklüm bir köşede besliyor güvercinleri.  İyi ki güvercinler var var diyorum ve onların narin koşuşturmaları.

Birbirinin aynı günleri renklendirmeye çalışan insanlar.. Facebook'tan kedi kopek resimlerini paylaşanlar, geçmişin o güzel müziklerini, seksenlerinde yaşlı çok yaşlı bir kadının her sabah kırmızı rujuyla korona günlerine kafa tutmasının
👄 görüntüleri, sevgili Cumhur Ertekin Hoca’mızın her zamanki akıllı satırlarıyla hepimizin moralini yükselten paylaşımları…😀


Günlük devinimi felç eden Korona’ya karşı güzel insanların direnişleri, sosyal medyadaki o minik hareketler, caddedeki güvercinler, Bravo Pastanesi'nin ışıklarını kapatmaması. Mesela bugün piyasaya çıkmış yeni bir şarkı: Hüsnü Arıkan / Lale Olcay söylüyor. “eyvallah”. Sabahın sessizliğine karışarak sokağa çıkıp çalışmak zorunda kalanlara adamışlar bu güzel şarkıyı. Yine bir ferahlık duyuyorum.


Bu yeni şarkıyı hafif gülümsemeyle ile dinlerken, aniden bir haber düştü önüme. Bugün 3 Mart 2020. Ölüm orucuna yatan Grup Yorum ’un solisti hayatını kaybetmiş. Genç bir kadın şarkıları türküleriyle direnmek için girdiği ölüm orucunda yenik düşmüş. Ölmüş. Ölmüş. Nasıl yani diyorum kendi kendime. Korona’dan insanlar kaybedilirken, bir de genç bir kadın hem de türküleri ile birlikte direnirken. Nasıl yani diyorum, tekrar kendi kendime. Zaten sokakta kimseler yok, hiç kimse duymuyor söylediğimi. 😥Herkes sessiz.


Güvercinler, köşedeki pastanenin ışıkları, bir gencin kahkahası, o faceteki umutlu minik direngen paylaşımlar... İşte yine hepsi dondu kaldı. Biraz sonra haberler başlayacak. O lanet olası ok yükselecek. Ve arkasından Helin Bölek’in ölüm haberini verecekler belki. Direnemeyecek artık diyecekler.


Hüsnü Arıkan ve Zuhal  Olcay’ın 3 mart 2020 ‘de piyasaya sürülen şarkısının son sözü kulaklarımda:

sevmeye geldik bu cehenneme
budur hikayemiz
😥


                                                                                                                            Feride Cihan Göktan
                                                                                                                                    3. Nisan. 2020

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder