Feci'nin Blogu

19 Mart 2020 Perşembe

CORONA GÜNLÜKLERİ 1


CORONA GÜNLÜKLERİ 1
Corona Günleri … Neresinden başlasam bilemedim. Bu kadar telaşe, bu kadar endişe, bu kadar bir güvensizlik… Ne oluyoruz ya? Gerçekten ne oluyoruz? Yarın ölecek miyiz? Ölsek sanki daha iyi de solunum sıkıntısı,  sevdiklerimizin yoğun bakım ihtiyacı, hastanelerde yatak bulamama korkusu, toplu ölümler… Kabus gibi.  Önümüzdeki hafta ne olacak?  Hep beraber kafayı yemeden görebilecek miyiz ne olacağını… Vallahi bilemiyorum.  Depremler oldu,  seller oldu,  kuleler yıkıldı. En büyük şehirlerde terör bir sürü can aldı. Sınırımızda savaşlara tanık olduk. Hiç böylesi olmadı. Bu korku, bu panik, bu dehşet içinde geçen günler.  Sebep ne? Ancak mikroskopla görebileceğiniz nanometre ile ölçülen yani bir metrenin milyarda biri olan bir canlı ile karşı karşıyayız. Bütün dünya el ele verdik metrenin milyarda biri boyutlarında olan gözle göremediğimiz mini minnacık tabirinin bile çok yetersiz kaldığı bir canlıya karşı saf tutuyoruz. Bütün dünya omuz omuza. Zenginler fakirler Avrupalılar Asyalılar gençler yaşlılar,solcular sağcılar heteroseksüeller homoseksüeller güçlüler güçsüzler,  bütün ezeli ve ebedi düşman olanlar… Herkes. Hepimiz.  Bu küçücük ötesi şeyin size büyütülmüş görüntüsünü koyayım da bir bakın kim bu düşman?
Taçlı bir düşman. Korana adı bu nedenle verilmiş. Tacına bakar mısınız? Dikenli taç.  Demek ki bu mikroskobik dünya canlılarında da taçlı olanlardan korkmak gerekir. Bütün dünyaya kafa tutan mini minnacık bir kral.
Erkeksen çık karşımıza diyemiyoruz.  Çünkü hiç tanımıyoruz daha. Nedir, ne değildir? Neler  yapacak hepsi  şu an açık değil. Çin’e gitti. Tamam. Oradan korkutucu haberler aldık derken İran ve sonra İtalya’ya sonra da diğer Avrupa ülkelerine uğradı. Görenler ürkmüş vaziyette. Hepsi perişan.  Bize de gelecek.  Hatta kapımızdan girdi gibi.  Ne yapacağız? Bu diğer gördüklerimize benzemiyor. Savaşlara, depreme, yoksulluğa…Çünkü artık tv ekranında değil. Bu çok yakınımızda. Çok yakınımızda. Aldığımız nefeste ve hiçbir şey dinlemiyor. Bakalım neler olacak? Yaşayacağız ve göreceğiz.
Sizlere yaşadıklarımı ve gördüklerimi zaman zaman belki her gün belki gün aşırı yazmaya karar verdim.  Çünkü olay çok zengin, çok yönlü ve çok ders çıkartıcı. Belki bir şeyleri  birlikte  düşünür belki yazdıklarıma itiraz eder belki  doğrularım olur veya yanlışlarım. Belki sizler de katkıda bulunur bazı şeyleri daha iyi irdeleriz. Tabii ki ne yaparsak yapalım, ne yazarsak yazalım, bu anlaşılamaz kaotik kocaman dünya ama küçücük bir virüs karşısında neredeyse çaresiz kalan dünya için bütün bunlar  sadece bir damla. Hatta nanometre ile ölçülebilecek kadar mini minnacık ötesi küçük bir damla.  Belki hemen okunur belki yıllar sonra. Belki yalnızca ben okurum. Belki başkaları.  Olsun. Neden olmasın?
Üstelik tacı da yok. Olsun. Yine de “CORONA GÜNLÜKLERİ” başlığı ile yazacağım.
                                             

                                                                                                                             Feride Cihan Göktan 

3 yorum:

  1. Corona'nın bana uğraması Milli Piyangodan iyi bir ikramiye çıkması kadar az olasalıkken; nedendir bilinmez cebimde biletim bireysel olarak daha umutluyken, Corona bana uğramaz demenin dayanılmaz hafifliğini milletçe taşıyoruz.

    YanıtlaSil
  2. herkes corona'yı bekliyor korkuyla...dehşetle...

    YanıtlaSil